Høygravid! Noen som kjenner seg igjen??


 

Så er altså den dagen kommet, jeg er klassifisert som HØYGRAVID. Har følt meg sprengt ganske lenge men det skal altså bare bli verre de neste 40 dagene frem til terminen! (Noe folk liker å kommentere med sånt som "Ååååh, du har jo en stund igjen, du har jo ikke så stor mage, hvis du tror du har det tungt nå, bare vent!" osv. Vi gravide elsker å høre sånt...)

17.mai, bollemage under en liten kåpe som fremhever mine tynne bein :)

 

Jeg har vært ganske heldig, har ikke hatt noen særlige plager annet enn smertefull bekkenløsning (som er ille nok i seg selv men det er en annen story). Det lille jeg fikk merke av svangerskapskvalme ga seg ganske tidlig. Den klarte jeg å holde i sjakk ved å spise jevnt og trutt, drikke mye væske og holde meg unna sterke lukter. Har ikke hatt halsbrann, hodepine, hemorider og alt annet gøy jeg ble skremt med.
*Bank-i-bordet*

Denne uka fikk jeg derimot erfare hovne bein og vann i kroppen. Plutselig føltes beina som et par pølser og ble varme og ubehagelige. Garantert fordi jeg lo av at det gravide søskenbarnet mitt hadde hovnet opp pga varmen lengre sør i landet, vi her nord har jo vært velsignet med mye vårregn og herlige temperaturer rundt 5 grader i lang tid. Greit når man er på kjukka egentlig, jeg er varm nok i massevis. Sokker gidder jeg ikke kle på meg lengre, delvis siden jeg er varm nok, og delvis fordi det er blitt så jævla langt ned til gulvet. Mister jeg noe ned tenker jeg stortsett at det bare kan ligge der til senere, til Alex kommer hjem for eksempel. Ingenting er livsviktig å plukke opp. 

Prinsessa har funnet sin favorittside i magen. Hun har holdt seg til min høyre side siden jeg merket spark. Nå ligger hun med hodet ned og sparker meg i høyre ribbein. Bare høyre ribbein... Kan man ha blåmerker på innsiden eller kjennes det abre sånn ut? Jeg elsker å kjenne liv i magen, selv om det av og til får meg til å tenke på Ailien filmene. Spesielt når det stikker ut lemmer som vi ikke helt vet hva er.

Blæra mi fant hun tidlig ut hvordan hun skulle behandle. Ikke med varsomhet, tvert imot. Og så liker hun å vente til jeg akkurat har funnet en behagelig stilling før hun hamrer løs på den.

Døgnrytme har hun også! Kl 23 er det fullt party i magen, gjerne i 2-3 tiden også.. I 5tiden også.. Og kl 7.. 

Uansett hvor mye smerte hun påfører meg, eller hvor slitsomt det er, for en fantastisk opplevelse å være gravid! Got my eyes on the prize og gleder meg til hun kommer. Tenk å glede seg til en fødsel, absurd, minn meg på det når jeg ligger der!

Dere andre gravide, hvordan har dere det om dagen?


5 kommentarer

Irmis

23.05.2014 kl.14:43

du kler veldig å være gravid! gled dæ til fødselen e over, det e da livet virkelig begynne! ubeskrivelig ❤️

ElinHS

23.05.2014 kl.14:54

Irmis: Takk <3

linda

23.05.2014 kl.21:40

Skulle ønske d va mæ...

ElinHS

24.05.2014 kl.11:55

linda: <3

Silje

27.05.2014 kl.15:34

Haha!! Kjenner meg litt igjen her, ja. Verre for meg.. folk sier ''åå, du har vel ikke lenge igjen!!'' ..... ''joda, nesten to måneder''..... ! haha! . Kjenner meg spesielt igjen med bekkenløsning, det er ikke spesielt godt - men mest sannsynlig over når vi har født! Masse lykke til videre i svangerskapet:D

Skriv en hilsen!

ElinHS

ElinHS

30, Tromsø

Bor i Tromsø, med mine to Ragdoll katter, samboeren min og døtrene våre. Blogger i hovedsak om skjønnhetsprodukter, interiør og selvfølgelig blir det noe om mammarollen! Følg min interiørkonto på instagram: @solvegen

Follow on Bloglovin

Instagram

Kategorier

Arkiv

hits