Beiset eikemøbler

 


 

Jeg har brukt noen år på å samle alle stuemøblene mine i olja eik, og når jeg omsider hadde alt i ett treverk ble jeg søkklei av den gulaktige fargen på eika! Nå vil jeg ha dem lysegrå, men fortsatt bevare den fine strukturen i treet. Løsningen ble å beise møblene. For å oppnå den fargen jeg ønsket måtte jeg bruke et strøk med Lady Interiørbeis Hvitkalket og et strøk med Lady interiørbeis Patinagrå.Tips: Eik er veldig gul på fargen, og spesielt hvis den har vært olja flere ganger. Da må den pusses godt før du begynner med beisinga, evt også vaskes med feks gulvrens. Anbefaler også å la det tørke godt og tørke av det overflødige før du går i gang med evt strøk nummer to. TV-bordet mitt ble ikke pussa godt nok så det må jeg nok gjøre om igjen når jeg får tid. Hvis ikke møblet er pusset godt nok vil ikke beisen trekke ordentlig inn. Stuebordet og salongbordet ble jeg mer fornøyd med!

TV-bordet før:TV-bordet etter:Spisebordet før:Spisebordet etter:Salongbord etter beising:Har enda igjen å gjøre ferdig spisestuestolene, forhåpentligvis får jeg dem på plass denne uka. Har også igjen både pussing og beising av et sidebord, et konsollbord og et dekketøyskap. Men det får komme etterhvert i sommer. Nå er jeg alt for gravid til å drive med dette!

Hva syns du?

PS: Vinnere av neglelakk ble Marthe som vant minilakkene og Heidi som vant YSL lakken! Sender dere en mail :)


7 kommentarer

Nina

28.05.2014 kl.22:14

Det ble kjempefint, takk for tips er også drittlei den gule eikfarven. Tro om jeg kan gjøre det samme med skapdørene på kjøkkenet? Er nok lakket, så det går nok ikke

ElinHS

28.05.2014 kl.23:08

Nina: Hvis du pusser de lakkerte flatene og bruker gulvrens skal det gå fint :)

Mumsy

14.06.2014 kl.12:37

Så utrolig lekkert det ble! :) Jeg elsker oljet eik, men vi har bare noen møbler innimellom alle de hvite slik at jeg ikke skal bli lei. Om jeg likevel skulle bli lei vet jeg jo nå hva jeg må gjøre, så takk for tips! :)

Sv; Vi hadde samme kriterier, så kikket på Edge Duo, vi også. Men endte til slutt opp med City Cross da den er mindre og lettere, men fortsatt har alt vi ønsket. :) Jeg er bare 156 cm høy og har jo ikke verdens lengste armer, så fikk ikke skikkelig grep om babybagen til Edge da jeg forsøkte å løfte den. Dermed føltes den litt ekstra tung i tillegg. :P Ikke greit å være liten, hehe!

Så koselig at han fikk kjenne liv så tidlig! :) Her er typen blitt temmelig utålmodig, hehe. Men kjenner jo lite liv selv ennå, så han må nok vente litt til.

Mona Rane

19.10.2015 kl.00:36

Hei Elin

Spisebordet ditt ble superfint . Har akkurat kjøpt et brukt bord som ser ut som det er maken til ditt , og jeg vil gjerne vite om det er beiset for å få det så bra ., Og eventuelt hva fargen heter .

Hilsen Mona R :)

ElinHS

06.01.2017 kl.21:53

Mona Rane: Det har jeg skrevet i innlegget :) "For å oppnå den fargen jeg ønsket måtte jeg bruke et strøk med Lady Interiørbeis Hvitkalket og et strøk med Lady interiørbeis Patinagrå."

Rita Kristiansen

01.09.2016 kl.18:10

Syntes eikmøblene dine ble lekker. Har du brukt pensel eller rull? Har du smurt på hvit beis og tørket av med en gang, slik at de ble ujevnt hvit eller er det bare at det har trukket inn ujevnt i treverket? Håper på svar fra deg.

ElinHS

06.01.2017 kl.21:57

Rita Kristiansen: Brukte pensel, nei lot det trekke inn før jeg tørket av det overflødige. Den andre fargen etter det var tørt igjen.

Skriv en hilsen!

ElinHS

ElinHS

30, Tromsø

Bor i Tromsø, med mine to Ragdoll katter, samboeren min og døtrene våre. Blogger i hovedsak om skjønnhetsprodukter, interiør og selvfølgelig blir det noe om mammarollen! Følg min interiørkonto på instagram: @solvegen

Follow on Bloglovin

Instagram

Kategorier

Arkiv

hits